Bådene sejler tæt op ad hinanden til den 30. udgave af Palby Fyn Cup i 2019. Distancen er på ca. 135 sømil og såvel båd som mandskab testes i det omskiftelige vejr. I cuppens historie er flerskrogsbåden Angel den hurtigste, der i 2008 nåede Fyn rundt på 10 timer og 7 minutter.
.

Med 13 store idrætshaller, 18 fodboldanlæg, otte skydeanlæg, syv rideanlæg og tre svømmeanlæg har Nordfyns Kommune væsentlig flere idrætshaller pr. indbygger end landsgennemsnittet. Foreningsaktiviteterne gymnastik, håndbold, svømning, hundesport, billard, ridning og skydning har en høj popularitet i forhold til resten af landet. Her kan nævnes Søndersø Gymnastikforening og Søndersø IF Håndbold, som begge har rødder i Søndersø Idrætsforening (stiftet 1928), og som træner i Søndersø Hallerne (indviet 1975). Søndersø Karting Klub kører på Fyns eneste gokartbane, der blev anlagt ved Ejlby i 1971. I Bogense er Bogense Svømmehal (indviet 1996) og Hestehavens Rideklub velbesøgte, mens Særslev Skytteforening (stiftet 1866) og det årlige Særslev Traktortræk, der har været afholdt siden 2011, trækker mange gæster til Særslev.

En del foreningsdrevne loppemarkeder og byfester skaber overskud til foreningslivet, fx Solsikkefesten, der har været arrangeret af Morud Idrætsforening siden 1973. Bogenseløbet har rødder tilbage til stafetløbet Bogense Rundt, der første gang blev afholdt i 1928. Til Bogense Linedanceevent, der har været afholdt siden 2010, danser linedancerne i optog igennem Bogense. Foreningen Nordfyns Vikingemarked står for det årlige vikingemarked i Glavendruplunden.

I 2019 blev det foreningsdrevne kulturhus Otterup Geværfabrik indrettet i den i 1994 nedlagte fabriksbygning. Kommunens andre kulturhuse er Borgerhuset i Søndersø, Medborgerhuset i Bogense og Skamby Multihus. Der er i alt 22 forsamlingshuse i kommunen, hvoraf mange er renoveret siden ca. år 2000.

Den lokale forening Ældre hjælper Ældre (stiftet 1998) har siden 2007 arrangeret Seniorhøjskole Nordfyn. Et stort frivilligt arbejde er målrettet de ældre, bl.a. driver Ældre Sagen Nordfyn en frivillig besøgstjeneste samt vågehjælpen Nordfyn. Soroptimisterne og Lions har aktive lokalafdelinger i kommunen. De frivillige foreninger serviceres af Frivilligcenter Nordfyn, som i 2018 fik nye lokaler i huset Sløjfen i Bogense.

Palby Fyn Cup

Palby Fyn Cup rundt om Fyn med start og slut i Bogense Havn og Marina er siden 1990 arrangeret af Bogense Sejlklub i samarbejde med Bogense Gymnastik & IFs Støtteforening og med firmaet Palby Marine i Kolding som hovedsponsor. Sejladsen er Danmarks største med knap 300 deltagere og arrangeres af ca. 100 frivillige.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Nordfyns Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige