To spirende windsurfere må sande, at det kræver både balance og gode armkræfter at trække et sejl op igen, når først det er faldet i bølgerne. Nivå Surf, som er en afdeling under Nivå Bådelaug, tilbyder undervisning og prøveture, hvor man kan teste sine evner på brættet i Nivå Bugt.

.

Der er mange muligheder for friluftsaktiviteter i Fredensborg Kommune. Vandrere kan bl.a. følge Nordsjællandsruten gennem Danstrup-Krogenberg Hegn, Grønholt Vang, Grønholt Hegn og Tokkekøb Hegn. I de statsejede skove er der afmærkede vandreture, ligesom flere vandreruter fører gennem engene, moserne og strandene omkring Nivå. Cyklister og vandrere kan følge den 15 km lange Langstrupsti mellem Nivå og Fredensborg, tage den ca. 40 km lange Dronningerunde eller følge nogle af de mange andre, mindre vandre- og cykelruter i kommunen. I Laveskov og Danstrup Hegn er der desuden anlagt mountainbikeruter.

I skovene er der flere primitive overnatningspladser. Større lejrpladser med sheltere findes i Grønholt Vang (Ravnereden) og Knurrenborg Vang, hvor der også ligger motions- og legerummet Glenten. Naturstyrelsen tilbyder desuden fri teltning i Grønholt Vang og Endrup Hegn.

Der er flere mindre strande og strandparker i kommunen; ingen af dem opfylder dog kravene til certificering som Blå Flag-strande. Lystfiskere kan fange ørreder i flere af kommunens åer, mens fx Store Donse Dam og Esrum Sø kan tilbyde et godt fiskeri efter både gedde, ål og aborre. Esrum Sø benyttes desuden til sejlsport, og ved Fredensborg og Sørup er der udlejning af kajakker, kanoer og robåde. Om sommeren foregår der også bådfart på søen.

Kommunens naturformidling sker via Naturakademiet, som er en form for mobil naturskole, hvor naturen og en række feltlaboratorier erstatter det traditionelle klasseværelse.

Videre læsning

Læs mere om natur- og landskabsforvaltning i Fredensborg Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv

Eksterne links