Der er ofte et godt fiskeri fra kommunens mange havnemoler. Her prøver lystfiskere lykken i Sæby Havn.
.

Naturen og landskabet i Frederikshavn Kommune giver gode muligheder for både vandring, cykling, ridning og overnatning i det fri. Tre nationale cykelruter går gennem kommunen. Det drejer sig om Vestkystruten (Danmarks nationale cykelrute 1), Hærvejsruten (Danmarks nationale cykelrute 3) og Østkystruten (Danmarks nationale cykelrute 5). Desuden går de regionale cykelruter Bangsboruten og Tolneruten gennem kommunen. I Katsig Bakker er der også anlagt mountainbikeruter.

Der er afmærkede vandreture i Skagen Klitplantage, Bunken Klitplantage, Åsted Ådal, Nymølle Bæk, Jyske Ås og Katsig Bakker. Desuden er der afmærkede ridestier fra Bangsbo til Elling Kommuneplantage, fra Kragskov Hede til Skagen og fra Knasborg til Tversted. Undervejs kan man overnatte i sheltere i Knivholt, Jerup, Understed, Professorens Plantage, Elling Plantage, Rendborg Hede, Skagen Klitplantage og Ålbæk Klitplantage.

Det er muligt at sejle i kano og kajak på Voers Å, ligesom havet langs det meste af østkysten i Frederikshavn Kommune egner sig til havkajaksejlads. For havkajaksejlerne er der etableret overnatningspladser i Bunken, Ålbæk, Rønnerhavnen, Sæby og Voerså.

Jagt foregår oftest gennem de lokale jagtforeninger, men også kommunen udbyder af og til jagtarealer til leje. Også lystfiskeri er populært, og i fx Elling, Åsted, Skærum og Bangsbo Åer er der gode muligheder for at fange både bæk- og havørred. Ved kysten er der også et godt fiskeri efter havørred, mens man fra havnemolerne bl.a. kan fange fladfisk, torsk, sild, hornfisk og makrel.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Frederikshavn Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv