Åstedbro Teltplads ligger, hvor Gudenå stille krydser Nørre Snedevej nordøst for Åle. Her kan trætte kanoroere tage en pause fra padlen eller overnatte på det flade græsareal ned mod åen. Åstedbro Teltplads er den sidste overnatningsplads ved Gudenå i Hedensted Kommune, og først oppe ved Brestenbro i Horsens Kommune er der atter mulighed for at slå teltet op.

.

Hedensted Kommune gennemskæres på kryds og tværs af et fintmasket net af vandre- og cykelstier. Vandrestierne omfatter bl.a. Hjertestierne i Hedensted og Juelsminde på hhv. 3,5‑5 km og 6,7 km samt de fire Kløverstier på 2,5‑10 km i Hornsyld. Den ca. 450 km lange Hærvejsrute, som strækker sig fra Skiveren, gennem Aalborg og Viborg til den dansk-tyske grænse ved Padborg, når også forbi Hedensted Kommune. Hærvejsruten er både en vandrerute og en national cykelrute. Mellem Stouby og Snaptun løber en anden national cykelrute, Østkystruten, som på en del af sin vej fra Sønderborg til Skagen går langs Hedensted Kommunes kyst. Derudover rummer kommunen flere regionale cykelruter samt et mountainbikespor i Bjerge Skov. Med sine talrige vandrestier og andre friluftsfaciliteter spiller skovene en vigtig rolle for friluftslivet i kommunen.

Kysten byder på flere fine badestrande, ligesom der er gode muligheder for surfing, havkajak og anden sejlads. Det er muligt at sejle på Gudenå fra Tørring, hvor der er kanoudlejning, ligesom man kan leje havkajak i Juelsminde og opleve kysten ude fra havet. Langs kysterne, hvor lystfiskere kan fange havørred, fladfisk, sild, torsk og hornfisk, må man fiske frit, så længe man har statens fiskekort på sig. Det samme gælder i skovsøen Elverdam i Bjerge Skov, som er en af de lystfisker-populære søer i kommunen. Derudover findes derfamilievenlige put and take-søer med bidevillige ørreder flere steder i kommunen.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Hedensted Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv