Tversted Strand er en af Hjørring Kommunes talrige badestrande. Her ses den på en typisk sommerdag med mange badegæster.
.

Den varierede natur i Hjørring Kommune giver mange muligheder for friluftsliv. En del af den internationale vandrerute Nordsøstien følger hele kommunens kyst. Cyklister kan også benytte cykelruten Vestkystruten, som i Hjørring Kommune løber langs kysten næsten side om side med Nordsøstien. Rideruten i Nordvendsyssel er med sine mere end 200 km Danmarks længste riderute og giver mulighed for at ride langs hele kommunens kyst eller at tage turen forbi Sindal på tværs af kommunen.

Hjørring Kommune har flere sheltere og primitive overnatningspladser. Eksempelvis er der langs Liver Å og Uggerby Å sheltere, som kanosejlere og lystfiskere kan overnatte i. Kommunen har desuden etableret sheltere ved Slettingen og Astrup, og Naturstyrelsen har sheltere i flere af plantagerne.

Kysten har mange populære badestrande, og på de fleste af dem kan man køre i bil. I 2014 havde kommunen 11 badestrande, som alle opfyldte kravene til Blå Flag-certificeringen; fra 2015 har Hjørring Kommune indført sin egen ordning. Fra kysterne og havnemolerne kan lystfiskere fange både fladfisk, torsk, makrel og hornfisk, og i Hirtshals Havn er der flere lystfiskerbåde, som tilbyder at tage lystfiskere på havfiskeri til bl.a. Det Gule Rev. Derudover har Liver Å og Uggerby Å et godt hav- og bækørredfiskeri.

I Skallerup Indlandsklitter ligger naturskolen Slettingen, som bl.a. bruges af kommunens skoler og børnehaver. Derudover er der naturformidling på Nordsøen Oceanarium og på Vendsyssel Historiske Museums afdelinger ved Rubjerg Knude og Mosbjerg.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Hjørring Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv