Det kulørte cykeltøj konkurrerer i farvepragt med træernes efterårsløv, mens cyklerne suser ud ad Asnæs Skovvej, gennem Vesterskov og op mod Havnemark på nordsiden af Asnæs. Cyklerne kan parkeres i Havnemark, hvorfra det til fods er muligt at følge kysten hele vejen rundt om Dyrehaven og spidsen af halvøen, enten ad en smal trampesti eller langs stranden.
.

En væsentlig del af friluftslivet i kommunen knytter sig til den lange kyst. Der er talrige gode, populære badestrande som Drøsselbjerg Strand, Ornum Strand, Bjerge Strand, Reersø Nordstrand og ikke mindst stranden ved Vesterlyng. Derudover er der havnebade i både Havnsø, Kalundborg og Nyby. Langs kysten dyrkes der også forskellige former for sejlads, ligesom lystfiskere har gode chancer for at få en havørred på krogen.

De mange vandre- og cykelruter omfatter bl.a. den knap 24 km lange Værslevstien, som går gennem kommunens midte og kan benyttes af både cyklister, gående og ryttere. I 2020 åbnede Istidsruten, som på strækningen i Kalundborg Kommune bl.a. passerer Havnsø, Vesterlyng, Skarresø og Tissø. Der er Kløverstier i både Høng, Ubby/Jerslev og Kalundborg samt på Reersø, og vandreture på Røsnæs, i Bjergsted Bakker, på Nekselø og på Ørnebjerg ved Buerup er meget populære. På mange af ruterne er der sheltere og teltpladser til primitiv overnatning.

En stor del af naturformidlingen foregår på Røsnæs Naturskole og Lejrskole og Formidlingscenter Fugledegård ved Tissø. Fugledegård er især kendt for formidling af vikingetiden og Naturpark Åmosen. På stedet er der café og udstillingslokaler med bl.a. en kopi af Tissøringen, en guldhalsring på næsten 2 kg fra vikingetiden.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Kalundborg Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv