Cykelstien på Det Lollandske Dige er populær blandt de mange turister, der besøger det sydlige Lolland. I Lolland Kommune er man bevidst om, at området for mange er ukendt som turistdestination. Man ønsker derfor at udvikle turismen og har fået tilskud til at lave en potentialeplan for turismen langs Lollands sydkyst, så man kan tiltrække endnu flere besøgende.
.

I Lolland Kommune er der muligheder for et aktivt friluftsliv. Derfor har kommunen sammen med Guldborgsund Kommune lavet et fondsstøttet partnerskabsprojekt, som kaldes for Naturlandet Lolland-Falster.

Formålet er at inspirere til naturoplevelser til fods, på cykel, på hesteryg og til vands samt at understøtte friluftsmulighederne ved at etablere faciliteter.

I forbindelse med projektet er der opsat informationsskilte mange steder. Alle oplevelser og muligheder er desuden samlet i appen Naturlandet Lolland-Falster, og man har satset meget på at gøre appen til det primære informationsmiddel. Man har også opført en lang række shelterpladser, som kan bookes via appen.

To af Danmarks nationale cykelruter går gennem Lolland Kommune. Østersøruten N8 går fra Tårs til Guldborg og fortsætter herfra til Falster, og N9, der kommer fra Falster, går fra Guldborg til Rødbyhavn. Ud over disse to ruter findes der ti lokale cykelruter i kommunen. Der findes kun en enkelt mountainbikebane. Det er Apotekerjordens mountainbikebane nær Nakskov.

Flere af cykelruterne kan også bruges som vandreruter, men ud over disse findes der fire vandreture under ordningen Spor i Landskabet. Hertil kommer en række andre vandreruter, fx Ringstien i Nakskov. Den Danske Pilgrimsrute går gennem Lolland Kommune fra Guldborg via Sakskøbing og Maribo til Rødbyhavn

Kommunen har flere badestrande, bl.a. ni strande, som er Blå Flagstrande. Her kan strandene ud for sommerhuskvartererne ved Kramnitze og Hummingen særligt fremhæves. Surfere har gode muligheder på Albuen og Hestehoved ved Nakskov Fjord samt ved Kramnitze Strand.

Kysten indbyder til kajaksejlads, ikke mindst i Nakskov Fjord og mellem øerne i Smålandsfarvandet. I forbindelse med projektet Naturlandet Lolland-Fals ter har man lagt flere sejlruter.

Lolland Kommune har en ansat naturvejleder og driver en naturskole, som ligger på sydsiden af Søndersø.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Lolland Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv