Faktaboks

Kommune
Syddjurs Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
221837
Sted- og lokalitetsnummer
140211-12
Anlæg
Gravrøse, Oldtid (dateret 1700 f.Kr. - 375 e.Kr.)

Original fredningstekst

10. november 1980. Ved nyberejsningen konstateret sløjfet. (1986, MB) konstateret fjernet. Afmeldes. Tidligere C-høj. ************************ Nordlige "Rimshøj", meget ødelagt høj.

Undersøgelseshistorie

1886
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidRimshøj (nordlige). Af de to Rimshøje [sb.12 og 13] er denne den nordlige, og den har været 8 a 9' høj og 60' i Gjennemsnit. Da dens Rester ere lyngklædte, tager den sig nogenlunde ud seet i Frastand. a er det nyeste Brud, og det følger ikke Bunden, men viser dog tydelig, at Højens Indre er en Steenhobning. b er ligeledes et nyere Brud, og her sees, at Højens Muldfyld har mange Steen. Partiet ved c er brudt og forstyrret til Bunden. Der sees kun faa Krandsstene, og de ere meget smaa.
1946
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid"Rimshøj", meget ødelagt Høj.
1987
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorHøjen er fjernet.
1987
Aflysning - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor10. november 1980. Ved nyberejsningen konstateret sløjfet. (1986, MB) konstateret fjernet. Afmeldes. Tidligere C-høj.
2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterFFM_AFLYS,S

Gravrøse

Røse, gravhøj bygget af større og mindre sten, på svensk også kaldet rør, på engelsk cairn. Røse har vid udbredelse i tid og rum, fra stenalderens megalitgrave til bronzealderens og jernalderens høje. I Danmark findes røser især på Bornholm. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links