Faktaboks

Kommune
Syddjurs Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
221838
Sted- og lokalitetsnummer
140211-14
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

10. november 1980. Ved nyberejsningen konstateret sløjfet. (1986, MB) konstateret fjernet. Afmeldes. Tidligere C-høj. ************************* Meget ødelagt høj.

Undersøgelseshistorie

1886
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj. Den ligger højt og er smukt lyngklædt. Dens Fodstene, hvoraf kun enkelte sees, ere middelstore. Den er brudt i Toppen, og Brudet er fyldt med tilsamlet Marksteen.
1946
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidMeget ødelagt Høj.
1987
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorHøjen er fjernet.
1987
Aflysning - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor10. november 1980. Ved nyberejsningen konstateret sløjfet. (1986, MB) konstateret fjernet. Afmeldes. Tidligere C-høj.
2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterFFM_AFLYS,S

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links