De farvede dele af søjlerne viser gennemsnittet af temperatur, antal solskinstimer og nedbør i Høje-Taastrup Kommune for perioden 2006‑15 set i forhold til landsgennemsnittet, som er angivet med DK. Øverste og nederste tal i hver søjle angiver hhv. de højeste og laveste gennemsnit, der i samme periode er målt i nogen dansk kommune.

.

Om vinteren er det flade, sandede terræn og det markante dalstrøg mod øst med til at sænke temperaturen i Høje-Taastrup Kommune, og i januar og februar ligger den blandt landets ti koldeste kommuner. Selv om de samme sandede områder giver nok varme i sommerhalvåret til at trække den årlige gennemsnitstemperatur op på landsgennemsnittet, er Høje-Taastrup stadig en af hovedstadsregionens kølige kommuner.

Beliggenheden i Østdanmark betyder, at luften fra vest når at tørre ud, inden den rammer kommunen, og nedbørsmængderne er derfor mere beskedne. Især de kolde vintermåneder er tørre, da der ikke er tilstrækkelig varme til at danne byger over de sandede områder. Samlet set placerer Høje-Taastrup Kommune sig derfor i den tørreste tredjedel af landets kommuner. Da det flade landskab ikke genererer mange skyer, er antallet af solskinstimer til gengæld højt og ligger noget over landsgennemsnittet.

Videre læsning

Læs mere om natur og landskab i Høje-Taastrup Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Klima