Arbejde med rekonstruktionsmodel af Pedersbækvraget hos Han Herred Havbåde. Morten Gøthche (t.v.) tilretter modellen, som eter Madsbøll (t.h.) ikke er helt tilfreds med. I baggrunden følger bådebyggerlærling Cecilie Blomberg arbejdet. Efter at bordplankernes indføring i stævnen løftes op med, hvad der svarer til 1 meter, falder en stor del af modellen på plads.

.

I 2007 besluttede lokale folk fra Lild Strand, Torup Strand og Slettestrand at danne foreningen Han Herred Havbåde for at drive et aktivt havbådeværft og videnscenter. Omdrejningspunktet var bevarelse af klinkbygningskunsten og uddannelse af nye bådebyggere, så man på én gang kunne reparere gamle både og bygge nye. Desuden ønskede man at være servicecenter for fiskeriet i Torup Strand og tage vare på kystens kulturarv. Bådebyggeriet laver nybygninger og reparationer af klinkbyggede både, mens kystkulturcenteret og foreningen formidler håndværket og kulturhistorien omkring havbåde og andre klinkbyggede fartøjer for at forhindre, at Danmarks sidste store kystlandingspladser forsvinder.

Projektet har givet arbejdspladser og er blevet en attraktion på egnen. Torup Strand er i dag landets største aktive landingsplads.

På Slettestrand ligger kystkulturcenteret og bådebyggeriet Han Herred Havbåde etableret af foreningen af samme navn.
.

Videre læsning

Læs mere om Foreninger og frivillige i Jammerbugt Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige