Faktaboks

Jarl Heger
Født
14. august 1929, Frederiksberg
Titel
Arkitekt
Virkested
Danmark

Biografi

Jarl Heger blev kort tid efter sin uddannelse ansat på Karen og Ebbe Clemmensens tegnestue og i 1963 indgik de et kompagniskab. Sammen har de løst store opgaver, og især bemærkelsesværdig er kursuscentret på Højstrupgård og Arbejderhøjskolen, begge for LO i Helsingør. Disse bygningsværker er gennem årene yderligere beriget, udvidet og forbedret ved tilbygninger og fremstår som en gruppe lave, hvide længer med brunrøde tage. De er umiskendeligt danske, men den sluttede enklave i det åbne landskab viser også inspirationen fra udlandets lukkede småbyer. Med den danske ambassadørs bolig i Ottawa, har arkitekterne løst konflikten mellem at bygge et dansk hus i samklang med et fremmed lands udtryksform. H. er meget alsidig. I sine unge år har han tegnet møbler og butikker og været en skattet underviser herhjemme og i udlandet. Undervisning af udenlandske studerende i Danmark har haft hans specielle interesse. Netop på baggrund af sin internationale indstilling berørte det ham dybt at møde den intolerance over for fremmed kultur, som projektet til den islamiske moské på Amager blotlagde.

Genealogi

Heger, Jarl Gustav, 1929-1998, arkitekt. *14.8.1929 på Fr.berg, ?27.11.1998. Forældre: Konsul Enrique Carlos Flindt H. og Grete Ingeborg Meyer. ~8.5.1954 i Tibirke med Elin Biehl, *26.11.1933 i Kbh., datter af grosserer Henning B. og Karen Vonsild.

Uddannelse

Stud. Gl. Hell. Gymn. 1947; tømrerlære 1947-48; Kunstakad. Kbh., ark.sk. afg. 1953. Ansættelser: Krohn og Hartvig Rasmussen 1953.

Videre læsning

Læs videre om

Se alle artikler om billedkunst

Se alle kunstnerbiografier

Eksterne links