Draperi ovenover epitafium.

.

Fakta

Malerierne er placeret i kor. Malerierne er dateret til 1680-2007 (1620-1750 Barok og kan ikke dateres til specifik periode). Malerierne er malet af et ukendt værksted.

Kalkmalerierne

Præsterækketavle på korbue mod syd.

.

Kalkmalerierne i Lynge Kirke - Sorø Kommune forestiller indskrifter. Derudover indeholder kalkmalerierne draperier.

Kalkmalerierne er bevaringsværdige. I kirken er bevaret det meste af et draperi omkring epitafiet samt en interessant præsterækketavle og bisperækketavle i korbuen, der til stadighed videreføres.

Kalkmalerierne er generelt set i en tilfredsstillende bevaringstilstand.

Kirken

Lynge Kirkes - Sorø Kommune kor og skib er i romansk tid opført i kløvet kampesten med hjørner af granitkvadre. En forlængelse mod vest fra anden halvdel af 1300-tallet er overvejende bygget i munkesten. Forlængelsen har et formentlig samtidigt krydshvælv, mens den romanske bygning først i 1400-tallet fik isat i alt tre krydshvælv. Korbuen er ved sidstnævnte overhvælving udvidet og tilspidset. Et vesttårn med samtidigt krydshvælv og samtidigt trappehus mod nord er i o. 1500 opført i munkesten. I begyndelsen af 1500-tallet er der tilføjet et sydvendt våbenhus og et nordvendt kapel i munkesten. Kapellet har samtidigt stjernehvælv. Kirken står hvidkalket.

Videre læsning

Læs også om

Se alle artikler om

Eksterne links