Draperi bagved altertavle.

.

Fakta

Malerierne er placeret i kor. Malerierne er dateret til 1740-1775 (1740-1775 Rokoko). Malerierne er malet af et ukendt værksted.

Kalkmalerierne

Kalkmalerierne i Magleby Kirke - Stevns Kommune forestiller draperier.

Kalkmalerierne er meget bevaringsværdige. Smuk og elegant draperi bagved og omkring altertavlen.

Kalkmalerierne er vurderet som mulig behandlingskrævende. Maleriet i korets østkappe er kraftigt tilsmudset, og en rensning vil forbedre maleriets visuelle udtryk.

Kirken

Magleby Kirke - Stevns Kommune er i romansk tid opført med kor og skib i kridtstenskvadre. I første halvdel af 1500-tallet afløstes det romanske kor af en langhusbygning overvejende i kridtstenskvadre, og skib og kor fik ved denne lejlighed i alt fire krydshvælv. Et sydvendt våbenhus er o. 1300 tilbygget i munkesten. I 1500-tallet tilføjedes et nordvendt våbenhus og ved korets nordside et sakristi med samtidigt krydshvælv, mens det sydvendte våbenhus blev forhøjet, alle i bælter af kridtsten og munkesten. Vesttårnet er i 1593 opført i kridtstenskvadre på høj skråkantsokkel. Tårnets krydshvælv og trappehus er begge samtidige. Et østkapel i tegl er fra 1600-tallet. Kirken er gulkalket fraset det sydvendte våbenhus, der står i blank teglmur.

Videre læsning

Læs også om

Se alle artikler om

Eksterne links