Næsten forsvunden inskription på krigergrav
.
Krigergrav
.
Gravsted
.

Faktaboks

Kommune
Kalundborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
342131
Sted- og lokalitetsnummer
030203-71
Anlæg
Krigergrav, Nyere tid (dateret 1864 e.Kr. - 1864 e.Kr.)

Original fredningstekst

Fr.nr. 3421:31 Krigergrav fra 1864 på Drøsselbjerg Kirkegård Gravstenen er 90 cm høj, 90 cm bred og 38 cm tyk. Øverst på gravstenen står et stenkors, der er 80 cm højt, 34 cm bredt og 6 cm tykt. I fronten af gravstenen er isat en hvid steninskriptionsplade, der er omgivet af en bladranke. Selve teksten på inskriptionspladen er næsten borteroderet og svært læselig. Gravstenen er sat over underkorporal ved 2. infanteriregiment, 2. kompagni, nr. 419 Carl Herman Emil van Deurs, der var født på Bøstrupgård, Drøsselbjerg Sogn, den 15. maj 1840. C.H.E. van Deurs, der var søn af proprietær Emil van Deurs og Aline Sophie Agier, faldt ved Dybbøl den 28. marts 1864, og blev begravet på Drøsselbjerg Kirkegård den 5. april 1864.

Undersøgelseshistorie

2016
Diverse sagsbehandling - KulturstyrelsenAfventer data
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kulturstyrelsen

Krigergrav

Krigergrave er gravsteder over faldne soldater. Oftest er krigergravene sat over soldater, der faldt i kamp. I visse tilfælde har det ikke været muligt at foretage begravelse af den faldne soldat, som kan være faldet langt fra landets grænser, og derfor findes der på flere kirkegårde mindesteder over soldater, som er gravlagt langt fra hjemegnen. Krigergravene er oftest rejst over danske soldater, men kan også være sat over soldater fra fjendens side. Læs videre her.

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links