I et transformatortårn ved en rundkørsel på Solrød Strandvej ligger et af Danmarks mindste museer, Solrød Museum, der åbnede i 2017. Museet ejes af Solrød Strand Grundejerforening og viser billeder fra Solrød Strands historie på en stor skærm. De murede transformatortårne i røde teglsten er en kendt bygningstype i landskabet, der i 1944 blev opført til den nyeste teknologi, men i en historicistisk stil, der passede ind i samtidens byggekultur.
.

Transformatortårnet på Solrød Strandvej kaldes for »Danmarks mindste museum« og ejes af Solrød Strand Grundejerforening. Det åbnede i 2017 i forbindelse med foreningens 100-års jubilæum, og på en stor skærm vises bl.a. gamle billeder fra strandområdet. Tårnet er opført i 1944, og i sin oprindelige funktion blev det taget ud af drift i 2013. Solrød Kommunes kulturhistoriske forvaltning dækkes af Museum Sydøstdanmark.

Kommunens lokalarkiv ligger i Solrød Aktivitets- og Frivilligcenter i Solrød Strand og bestyres af Solrød Lokalhistoriske Forening, som i 2011 overtog opgaven fra biblioteket. Såvel lokalarkivet som den lokalhistoriske forening blev oprettet i 1975 på initiativ af daværende ledende bibliotekar John Møller.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Solrød Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Kulturhistoriske museer og kulturarv