Bydelen er navngivet efter gården Milestedet, der lå ved milestenen på Roskildevej, og området består af jorderne fra tre gårde, der blev opkøbt af Københavns Kommune i 1919.

I 1950 udfærdigede fire almene boligselskaber en samlet plan for området efter ønske fra Statsbanerne for at skabe et passagergrundlag for de kommende S-togsstationer på Glostruplinjen. Bebyggelsen bestod oprindelig af fire højhuse (hvoraf de to, Agerkær og Ruskær, blev nedrevet i 2012) samt 19 boligblokke på 3 etager. Denne koncentration af bebyggelsen på et lille areal gjorde det muligt at skaffe plads til større grønne områder. Butikker, børneinstitutioner samt et mindre bibliotek hørte med i planlægningen.

Hen over grænsen til Brøndby Kommune byggede Rødovre Kommune et friluftsbad, Vestbad (1958), i et mellemkommunalt samarbejde. Dette blev i 1970 udvidet med en indendørs svømmehal og en overdækket træningshal.

I 1965 fik området sin egen skole, Skolen ved Milestedet. Den blev dog nedlagt igen i 1989 og omdannet til ungdomsskole med 10.-klassecenter.

Videre læsning

Læs mere om Milestedet

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Byhistorie