Oversigt set fra NØ
.
Oversigt set fra Ø
.
OS, set fra SSØ
.

Faktaboks

Kommune
Bornholms Regionskommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
5033192
Sted- og lokalitetsnummer
060101-331
Anlæg
Mindesmærke, Nyere tid (dateret 1928 e.Kr. - 1939 e.Kr.)

Original fredningstekst

Mindesten. Utildannet natursten. 120 x 50 cm ved foden, noget smallere mod toppen og 190 cm høj.På siden som vender mod Ø ses indhugget følgende:MINDE OVER DE 3 BORNHOLMERE SOM OMKOM MED SKOLE-SKIBET KØBENHAVN 1928 KAPT. FERDINAND ANDERSEN LETMATROS KNUD LUND KOKSMAT HUGO RØNNE ANDERSEN REJST AF BORNHOLMS MARITIMFORENING 1939

Undersøgelseshistorie

2010
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorAfventer data
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Se alle artikler om monumenter og mindesmærker

Læs videre om

Eksterne links