Faktaboks

Kommune
Lejre Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
332655
Sted- og lokalitetsnummer
020613-29
Anlæg
Mindesmærke, Nyere tid (dateret 1919 e.Kr. - 1939 e.Kr.)

Original fredningstekst

Meddelt til Naturstyrelsen, men ikke tinglyst *********************************** Mindesten. Natrusten, 85 x 45 cm ved grunden, og 2 m høj. På siden mod SØ er indhugget følgende: TIL MINDE OM EDV.JOHS.ANGER R.AF.DBG. SKOVRIDER VED BISTRUP SKOVE 1898 – 1930 REJSTE SKOVENS MÆND DENNE STEN Bag om stenen er der lagt en halvcirkel - 3 m i diameter – af hovedstore sten, og på mod stenen fra SØ, i en bredde af 4 m og over en strækning af 6 m, er der anlagt 4 trappetrin, ligeledes af hovedstore sten.

Undersøgelseshistorie

2007
Diverse sagsbehandling - KUAS, FortidsminderLokaliteten mgl. data.
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links