tavlen set fra syd
.

Faktaboks

Kommune
Sønderborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
4311208
Sted- og lokalitetsnummer
230303-134
Anlæg
Mindesmærke, Nyere tid (dateret 1800 e.Kr. - 1899 e.Kr.)

Original fredningstekst

Tysk mindetavle fra 1864. Mindetavle af sandsten, 120 cm høj og 62 cm bred, i form af en portal med femkantet overstykke med nu forsvundet figur. Indskriftstavlen måler 62 x 42 cm med kolonner på begge sider. Stenen er indmuret i Nybøl skole. Stenens bevaringstilstand er dårlig. Indskrift: Sort skrift, skønskrift. DEM TAPFEREN GENERAL VON RAVEN SEINEM HOCHVEREHRTEN FRÜHEREN REGIMENTS-COMMANDEUR, DER IN DEISEM HAUSE DEN BEI DEM DÜPPELER= SCHANZENSTURM ERHALTENEN WUNDEN ERLAG, WIDMET DIES ANDENKEN DAS OFFICIER=CORPS 1TEN RHEINISCHEN INFANTERIE REGIMENTS NO 25 AM JAHRESTAGE DES STURMES DEN 18TEN APRIL 1865. fecit J.H. Gebbard Apenrade.

Undersøgelseshistorie

2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterMindesmærke
2011
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Museum SønderjyllandFortidsmindet blev fundet som beskrevet. Sidder indmuret på skolen.
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museum Sønderjylland

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links