Popduoen Nik & Jay er vokset op i Værløse og bruger opvæksten som inspirationskilde i flere af deres sange. Det er Nik tv. og Jay th.
.

Før kommunesammenlægningen i 2007 havde Farum Kommune en høj profil på kulturområdet, og musiklivet i Furesø Kommune er fortsat velfungerende. Kulturhuset Galaksen i Værløse er et aktivt spillested med koncerter inden for genrer som pop, rock og klassisk. Furesø Musikforening står for koncerter med kammermusik på forskellige lokationer. Furesø Musikskole er et vigtigt fikspunkt i en aktiv kommune.

Foreningerne Farum Jazzklub og Jonstrup Jazz arrangerer løbende jazzkoncerter rundtom i kommunen, mens foreningen Route 66 i Farum står bag koncerter med 60’er-musik.

Nik & Jay

Niclas Genckel Petersen (f. 1980) og Jannik Brandt Thomsen (f. 1981) er begge opvokset i Værløse. I dag er de bedre kendt under deres kunstnernavn Nik & Jay. Popduoen slog igennem med singlen Nik & Jay i 2002, men mødtes allerede i barndommen på fodbold- og skaterbanerne. Duoen henter inspiration i deres barndom og fortid i Værløse og omegn, hvilket bl.a. kan høres i hittene Linje H, Gi’ Mig Dine Tanker og Forstadsdrømme.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Furesø Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans