Faktaboks

Kommune
Thisted Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
150214
Sted- og lokalitetsnummer
110612-3
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Tingl.: Aflyst i tingbogen 6. juli 1973. Høj, "Ørhøj", 1,6 x 16 m. Toppen affladet og østsiden stærkt afgravet. Græsklædt. SLØJFET.

Undersøgelseshistorie

1943
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, "Ørhøj", 1,8 x 16 m. Toppen affladet og Østsiden stærkt afgravet. Græsklædt.
1943
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1957
Uspecificeret aktivitet - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1957
Anmeldelse fra privat - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidForspørgelse til museet om grunden til fredning af højen.
1973
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidSløjfning af højen. Sagen findes ikke på NM.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links