Faktaboks

Kommune
Norddjurs Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
201610
Sted- og lokalitetsnummer
141001-9
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

1989: Afmeldt. Totalt forgravet højrest. Tidligere C-høj. ********************************************* Høj, 20 m i diameter, 2 m høj, helt ødelagt og omrodet. Nye gravninger skyldes tyskerne i 1944.

Undersøgelseshistorie

1893
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøjens Fyld er Blandjord, og i Brudet mod Nordøst saas flere Koltringer og en stor Deel Brosteen. Højen har to Brud nemlig et meget gammelt Fodbrud ved a. og et yngre og meget større ved b. Den har indtil for et Par Aar Siden [før 1893] været begroet med Korn. Den har en høj og fri Beliggenhed og der vides ikke noget om Fund. Bevoksning: 1988: Nålekrat/-træer
1945
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, 20 m. i Diameter, 2 m. høj, helt ødelagt og omrodet. NyeGravninger skyldes Tyskerne i 1944.
1989
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorTotalt forgravet højrest.
1989
Aflysning - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor
2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterFFM_AFLYS,D

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links