rævegang i højfod mod SV, set fra NV
.
rævegang på nordside, set fra nord
.
oversigt, set fra nord
.

Faktaboks

Kommune
Frederikssund Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
29279
Sted- og lokalitetsnummer
010312-19
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

"Bannerhøj", 5 x 20 m; stejlt afgravede sider; i toppen et smalt indhak fra øst. Bevokset.

Undersøgelseshistorie

1890
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid"Barnerhøi", N.-S. 56' i Diameter, 14' høi. Den vestl. Del, der laa paa Barnerhøjgaards Jord, er sløifet. Bevoksning: 1982: Løvtræer
1942
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid"Bannerhøj", 5 x 20 m, stejlt afgravede Sider, i Toppen et smalt Indhak fra Ø. Bevokset.
1942
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1982
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorhøj. Stærkt afgravet i V-siden, der står som en stejl kant. Højen står næsten uden vegetation p.gr.a. de skyggende løvtræer. Stærkt fremskreden erosion p.gr.a. den manglende vegetation, ...... og forgravning i ældre tid. Stor rævekulle med ophobet jord flere steder på højen. Nogle af træerne på V-siden er formodentlig plantet ...... er nu gamle. Sb.materiale til: . Mål: 5,4x23x18 m. Bevoksning: 1982: Løvtræer
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links