Oversigtsbillede - højen set fra S
.
Oversigtsbillede - højen set fra NØ
.
Oversigtsbillede - højen set fra NV
.

Faktaboks

Kommune
Vejle Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
300829
Sted- og lokalitetsnummer
170902-75
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, 1,5 x 20 m. Noget udjævnet. Græsgroet med buske. I lille plantning. (Ønskes frivilligt fredet).

Undersøgelseshistorie

1954
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj 1,5 x 20 m. Noget udjævnet. Græsgroet med Buske. I lille Plantnig. (Ønskes frivilligt fredet).
1954
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1979
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorHøj. Græsbevokset med mange træer exp. birk. I have mod dyrket mark. Overflade ujævn med huller. I Ø ca. 5 m. bortskåret højfod af N/S-gående markvej, tangeres her af skelhegn. Noget affald henkastet. På den affladede top er anlagt en hytte af træ. Beskadigelser: Ujævnheder i overfladen, affladning af top, randbeskadigelser, hul i top. Bevoksning: Græs, træer. Omgivelser: Have, dyrket (ager). Foto: S/H 02.07.79-SØ, F 02.05.79-SØ.
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Sydvestjyske Museer
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Sydvestjyske Museer

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links