Fortidsminde set fra sydvest
.

Faktaboks

Kommune
Nordfyns Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
33147
Sted- og lokalitetsnummer
080502-20
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Gravhøj. 25 m i diameter, 1,5 m høj. Et jorddige nordøst/sydvest midt hen over højen er antagelig delvis opbygget af fyld fra den sydøstlige del af højen.

Undersøgelseshistorie

1990
Diverse sagsbehandling - Fyns Oldtid - Hollufgård
1990
Museal besigtigelse - Nordfyns Museum
1991
Institutionssag uden journaldata - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidGravhøj. Ingen synlige sten. Højen indgår i et markant skovdige.
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links