Fortidsmindet set fra syd
.

Faktaboks

Kommune
Nyborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
38188
Sted- og lokalitetsnummer
090617-55
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, 1,2 x 10 m. I skov.

Undersøgelseshistorie

1917
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1947
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1947
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1985
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorRund høj i skov, afd. 21, Østerskoven, i KAJBJERG SKOV. Bevokset med enkelte løvtræer, i højsiden mod sydøst ses en ældre, mindre sænkning. Tæt forbi højens nordlige fod løber et skovspor der benyttes flittigt. En formodet randsten ved nordlige højfod. Skoven er under omlægning, højen bør gøres mere synlig ved pleje for at undgå beskadigelser. Mål: 1,5x12x12 m. Bevoksning: 1985: Mos, Græs og Løvtræer
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet blev fundet som beskrevet.
2014
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet er rundhøj, der ligger i lysåbning mellem 50-70 årig (?) løvskov (bl.a. eg og bøg) og ung løbskov. På højens sydside står et bøgetræ og der ses træstubbe her og på nordsiden. Der er opvækst af græs og mod nord, vest og øst kraftig opvækst af brombær. Langs nordsiden er et kørespor.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links