oversigt, set fra SV
.
oversigt, set fra SV
.
stub efter vindfælde med delvis opbrækket rodkage
.

Faktaboks

Kommune
Frederikssund Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
302667
Sted- og lokalitetsnummer
010204-54
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj. Højde ca. 0,8 m, diameter 17 m. Udflydende højfod. Et skovdige går hen over den nordlige højside, og N herfor er højen bortgravet. S for diget og parellelt med det går et skovspor hen over høje.

Undersøgelseshistorie

1990
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorHøj. Højde ca. 0,8 m, diameter 17 m. Udflydende højfod. Et skovdige går hen over den nordlige højside, og N herfor er højen bortgravet. S for diget og parallelt med det går et skovspor hen over højen.
1990
Tinglysning - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum
2016
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links