Oversigtsfoto, set fra vest
.
Oversigtsfoto, set fra vest
.
Fortidsminde set fra syd
.

Faktaboks

Kommune
Nordfyns Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
33149
Sted- og lokalitetsnummer
080603-10
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Fr.nr. 3314:9 Rundhøj. 17 m i diameter, 1,6 m høj.

Undersøgelseshistorie

1971
Anmeldelse fra privat - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1971
Museal besigtigelse - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidI Skoven n.ø. Hjørne en Høj, 15-17 x 1 1/4-1 1/2 mtr. I Sydsiden af Højen, op til dennes Midte, en større Sænkning, til Bunden. I Kanten af Sænkningen, og i Højoverfladen ind mod Midten, ses flere større og nogle mindre Sten. Højen er tæt bevokset med Træer og Buske.
2002
Diverse sagsbehandling - Odense Bys Museer
2016
Museal besigtigelse - Odense Bys MuseerRundhøj, Præsteskoven. 17 meter i diameter og en højde på 1,60 meter. I højens sydside, omtrent fra højfod til højens midte, en ældre indgravning på ca. 3x5 meter i hvis kanter der ses syv store sten på op mod 40x80 cm. Indgravningen er nu bladfyldt men er tidligere beskrevet som gående til højens bund. På højens nordside et egetræ med en diameter på 40 cm. samt fire ældre bøgetræer -alle er markeret til fældning.
2016
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys Museer
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links