Nogen lang tradition for teater findes ikke i Ringkøbing-Skjern Kommune; indflydelsen fra Indre Mission har i et vist omfang gjort sig gældende. Men i dag er der, især med Teatret OM, som er kommunens egnsteater siden 2006, et bredt udbud af teater, der ikke blot holder sig inden for teaterbygningens rammer, men bygger bro mellem natur og kultur med stedsspecifikke forestillinger i de vestjyske omgivelser.

Flere amatørteatergrupper sætter deres præg på kommunens udbud af teater. I 2001 grundlagdes Teater for Alle, som i samarbejde med Teatret OM skaber forestillinger, hvor også udviklingshæmmede står på scenen. Siden 2011 har man hvert forår kunnet se Fjordrevy med forudgående »retro-dinner« i Vesterhavs Hallen, mens de unge finder sammen i Rodens Teater, grundlagt i 2017, som iscenesætter forestillinger om problemstillinger, der er relevante for netop de unge. Teaterforeningen Theatron blev stiftet i 2018 og sørger bl.a. for, at der er nissespil på Torvet i Ringkøbing til jul.

Ringkøbing Fjord Teater har siden 1988 indkøbt turnéforestillinger, som opføres på enten Vestjyllands Højskole i Velling, på Teatret OM eller i Velling Forsamlingshus. I Hvide Sande findes et amfiteater, der er skabt som en del af kunstværket Cyklus, opsat i anledning af byens 75-års jubilæum i 2006.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film