Teatret OM’s forestilling Lighthouses – historier fra havet fra 2019 foregik bl.a. i klitterne ved Lyngvig Fyr. Sandra Pasini står som nummer to fra venstre.

.

Teatret OM blev grundlagt i 1989 i Rom af to italienske scenekunstnere, skuespilleren Sandra Pasini og scenografen Antonella Diana. I 1991 fik de kontakt med Odin Teatret i Holstebro, som de studerede hos, indtil de i 1995 flyttede permanent til Danmark. I 1996 stod teatergruppen officielt frem som Teatret OM, først i Vinderup i Holstebro Kommune, men i 2006 blev de udnævnt til egnsteater og flyttede til Ringkøbing, hvor de har deres egen teaterbygning med foyer, værksted og fleksibel sal.

Teateret arbejder i et krydsfelt mellem rummets og skuespillerens udtryk; kroppens fysiske tilstedeværelse i det scenograferede rum, som kan være teaterets egen sal, klitterne ved Bovbjerg Fyr, på havnen i Ringkøbing eller på vandretur ved Bundsbæk Mølle. Forestillingerne bliver opført af danske og internationale kunstnere såvel som statister fra lokalområdet, og mange bliver sendt på turné i Danmark og udlandet. Vinteren igennem er der gøglerskole, workshops, kulturarrangementer, arbejdsophold for kunstnere og gæstespil, og hvert tredje år en international festival om sommeren.

Videre læsning

Læs mere om Teater i Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film