Ringsted Kongrescenter huser ca. 200 arrangementer og kongresser årligt, men også ca. 60 kulturarrangementer fra koncerter og musicals til standup og bingo i de fleksible lokaler, der kan rumme op til 900 publikummer. På billedet er det imidlertid ikke glade koncertgængere, der står i kø, men folk, der ønsker at blive testet for covid-19, da lokalerne under coronakrisen blev anvendt til testcenter.
.

Ringstedområdet har aldrig haft nogen stor og fast tradition for teater; og med kort afstand til Slagelse og Roskilde er kommunen rimelig godt forsynet med teater alligevel.

Ringsted Kongrescenter har primært koncerter og shows på programmet, men i Ahornhallen syd for Ringsted har Sdr. Park Amatør Musical (SPAMUS) fra 1992 årligt spillet en stor musical med børn og voksne amatører, ligesom Sankt Bendts Kirke har en lang tradition for teater i og omkring kirken. Her blev Ludus de Sancto Kanuto Duce (Spillet om Hellig Hertug Knud) første gang opført omkring år 1500; i dag er det mindre krævende middelalderspil og lege, som opføres dér.

Mere profane forestillinger står Vigersted-dilettanten for. Siden 1983 har de opført over 100 forestillinger for alle aldersgrupper, enten som friluftsteater foran Vigersted Kirke eller i byens forsamlingshus.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Ringsted Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film