Oversigtsfoto set fra NV
.
Oversigtsfoto set fra V
.
Oversigtsfoto set fra V
.

Faktaboks

Kommune
Aarhus Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
241312
Sted- og lokalitetsnummer
150101-55
Anlæg
Vejkiste, Nyere tid (dateret 1661 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Stenkiste over Storkesig Bæk. Stenkistens sider er sat i råt tildannede granitkvadrer med tilhuggede overliggere. Gennemløbet er 6 m langt, 1,4 m højt og 1,4 m bredt. Hele facaden er 3,6 m bred og 2,2 m høj. Løbet er ved afgangen forlænget med en betonkonstruktion. Denne er sammen med den moderne vejbelægning undtaget fredningen.

Undersøgelseshistorie

1989
Uspecificeret aktivitet - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor
1989
Tinglysning - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorStenkiste over Storkesig Bæk. Stenkistens sider er sat i råt tildannede granitkvadre med tilhuggede overliggere. Gennemløbet er 6m langt, 1,4m højt og 1,4m bredt. Hele facaden er 3,6m bred og 2,2m høj. Løbet er ved afgangen forlænget med en betonkonstruktion. Denne er sammen med den moderne vejbelægning undtaget fredningen.
1989
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Middelalder og Renæssance
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård Museum
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård MuseumStenkiste.

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links