Logo
.
foto3
.
foto2
.

Faktaboks

Kommune
Dragør Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
32313
Sted- og lokalitetsnummer
020301-38
Anlæg
Befæstning, Nyere tid (dateret 1910 e.Kr. - 2000 e.Kr.)

Original fredningstekst

Dragør Fort (opført 1910-15, nedlagt som befæstning i år 2000). Anlægget består af en dækmole, en våd grav med havn og en fortø. Fortøen med fortet er et uregelmæssigt, sekskantet, kasematteret betonanlæg, der oprindelig havde størstedelen af armeringen placeret på taget af kasematbygningen. Fortet er i dag landfast på ca. en fjerdedel af dækmolens omkreds, adgangsvejen til fortøen er ændret, og fortet er tilbygget med moderne radaranlæg mv.

Undersøgelseshistorie

2014
Museal besigtigelse - Kroppedal Museum, ArkæologiDragør Fort består af en dækmole, en våd grav med havn og en fortø. Fortøen med fortet er et uregelmæssigt, sekskantet, kasematteret betonanlæg, der oprindelig havde størstedelen af armeringen placeret på taget af kasematbygningen. Fortet er i dag landfast på ca. en fjerdedel af dækmolens omkreds, adgangsvejen til fortøen er ændret, og fortet er tilbygget med moderne radaranlæg mv. For det beskyttede anlæg gælder, at det hverken må ændres i konstruktion eller udseende.
2017
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi

Befæstning

Befæstninger er militære forsvarsanlæg, såsom voldsteder, forter, batterier, skanser, skyttegrave og skydestillinger. Militære befæstninger kendes fra jernalderen, middelalderen og nyere tid (500 f.v.t.-i dag). Læs videre her.

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links