Top af skanse - set fra SV
.
OS - set fra SV
.
Brystværn med stokke - set fra SV
.

Faktaboks

Kommune
Dragør Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
32312
Sted- og lokalitetsnummer
020301-30
Anlæg
Skanse, Nyere tid (dateret 1661 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Batterihøj. Skansen er et trefløjet til ovalt jordværk, der er ca 45 m langt i nord-syd retning. Bredden er ca 25 m. Højden over terræn er max. ca 2,5 m. Der er brystværn mod nord-øst og syd. Brystværnets højde er ca 1 m. I nord er anlægget noget beskadiget. Skansen er græsklædt. På skansen findes fire bænke, der ikke er omfattet af fredningen.

Undersøgelseshistorie

1984
Museal besigtigelse - Fredningsstyrelsens FortidsmindeforvaltningSkansen er et trefløjet til ovalt jordværk, der er ca. 45 m langt i nord-syd retning. Bredden er ca. 25 m. Højden over terræn er max. ca. 2,5 m. Der er brystværn mod nord-øst og syd. Brystværnets højde er ca. 1 m. I nord er anlægget noget beskadiget. Skansen er græsklædt. På skansen findes fire bænke, der ikke er omfattet af fredningen.
1984
Tinglysning - Fredningsstyrelsens Fortidsmindeforvaltning
1984
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Middelalder og Renæssance
1989
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorSkanse "Batterihøj". Som beskrevet på blå kort. Film: foto fra NNV. Bevoksning: 1989: Græs
1997
Diverse sagsbehandling - Det Kulturhistoriske Centralregister
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Skanse

Skanse, militært befæstningsanlæg, oftest et jordværk. Skansen kan være et enkeltanlæg, fx en kystskanse, som de blev brugt under krigen 1807-14, eller et led i en større feltbefæstning, fx skanserne i Dybbøl 1864. Læs videre her.

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Læs også om

Eksterne links