Bunkeren set fra øst
.
Bunkeren set fra nordvest
.
Inskriptioner i indgangspartiet set fra nordøst
.

Faktaboks

Kommune
Tårnby Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
32328
Sted- og lokalitetsnummer
020311-93
Anlæg
Beskyttelsesanlæg, Nyere tid (dateret 1940 e.Kr. - 1945 e.Kr.)

Original fredningstekst

Forsvarsanlæg. Observationsbunker i beton med udkigshul mod øst og indgang mod nord. Bunkeren er 8 m lang (N-S) og 4 m bred (Ø-V) og 2,75 m høj. I indgangspartiets vestside findes to inskriptioner.

Undersøgelseshistorie

2017
Uspecificeret museal aktivitet - Kroppedal Museum, ArkæologiTysk observationsbunker støbt i beton og fra anden verdenskrig. Bunkeren skal muligvis ses i sammenhæng med de umiddelbart SV og SØ for bunkeren liggende bombekratere. Disse skal være opstået ved, at tyske fly i nødsituationer udløste bombelasten inden de landede på Kastrup Flyveplads.
2017
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi
2018
Museal besigtigelse - Kroppedal Museum, ArkæologiTysk observationsbunker i beton med "vindue" mod øst og indgang mod nord. Bunkeren er 8 meter lang (Nord-syd) og 4 meter bred (Øst-vest) og 2,75 meter høj. I indgangspartiets vestside er der to inskriptioner, den ene af disse er tilsyneladende lavet i gotisk skrift.
2018
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi
2018
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links