På Robinievej ligger Herstedhus, der er fælleshus i grundejerforeningen Herstedlund. Det specielle fælleshus er tegnet af arkitektfirmaet Dorthe Mandrup. Ud over festlige arrangementer benyttes det også til fx loppemarkeder.
.

Albertslund Kommune har omkring 160 foreninger. Størstedelen er idrætsforeninger, men der findes også en række kulturelle foreninger. Kommunens indbyggertal steg kraftigt i 1960’erne og 1970’erne. Det fik indflydelse på foreningslivet – bl.a. Vridsløselille Idrætsforening (stiftet 1920), der øgede sit medlemstal og i 1966 skiftede navn til Albertslund Idrætsforening. Foreningen holder nu til på Albertslund Idrætsanlæg og tilbyder en bred vifte af idrætsgrene, herunder kricket, hvilket hænger sammen med tilflytningen af indvandrere fra særligt Pakistan. ALOT – Albertslund Løb og Triathlon (stiftet 2003) arrangerer flere ultraløb, herunder CPH 6 Timers Løb og Viking-Trial. Den ældste forening er Albertslund Skytteforening (stiftet 1867).

Kommunen råder over to svømmehaller – en offentlig og en til institutioner – samt Friluftsbadet Badesøen. Desuden findes et ridecenter.

Den gamle Roskilde Kro anvendes i dag til foreningsbrug, bl.a. af spejdertroppe, danseforeninger og kor. I kommunen findes flere interkulturelle foreninger samt pensionistklubber. I Albertslund Lokalhistoriske Forening er der fokus på historien om de gamle landsbyer og den nye fortælling om Albertslund som velfærdskommune og forstad. Lokalt i boligforeningerne, bl.a. Galgebakken, findes frivillige foreninger. Damgårdshave fungerer som ældrecenter, hvor brugerne kan deltage i en lang række aktiviteter og være aktive i have og værksteder.

Læreren Zakarias Nielsen var initiativtager til det første bibliotek, der blev drevet af Herstedvester Læseforening i 1870’erne. Kommunens folkebibliotek, Albertslund Bibliotek, rummer lytte- og læseklubber, drevet af frivillige, samt mulighed for it- og lektiehjælp.

Frivilligcenter & Selvhjælp Albertslund arbejder for at styrke, synliggøre og udvikle det frivillige sociale arbejde.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Albertslund Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige