Albertslund Børnefestuge er siden 1984 blevet afholdt under mottoet »Institutioner gør noget sammen«. Det begyndte med, at kommunens pædagoger i dagplejen, daginstitutionerne og skolefritidsordningerne ville vise, hvad der foregik i institutionerne i løbet af året. Siden har festugen udviklet sig, og den har hvert år et nyt samlende tema. I 2018 var temaet »sagn og lejrbålenes tid«, hvor området blev forvandlet til sagnlandsbyen Alberts Lund, og børn og voksne var klædt ud som smede, spåkoner, lommetyve og gøglere.
.

En nyere dramatisk fortælling knytter sig til fangeflugten fra Vridsløselille Fængsel i 1995, hvor en gummiged gennembrød et hjørne af fængselsmuren, og 13 fanger flygtede. Mere fredelige fortællinger har at gøre med sankthansbålene. Foran Hersted Høje i Vestskoven har Danmarks Naturfredningsforenings afdelinger i en række Vestegnskommuner i samarbejde med Københavns Skovdistrikt (nu Naturstyrelsen Østsjælland) stået for et arrangement siden 1979. Tidligt på aftenen er der bål for børn, og siden bål med båltaler af lokale med tilknytning til kommunerne. På bålet bliver et miljøsvin brændt af i stedet for en heks. Albertslund Kommune deltager også i den nyere tradition: Vestegnens Kulturuge (stiftet 2013) i september, hvor både frivillige, foreninger og kulturinstitutioner bidrager med aktiviteter.

I 1981 afholdt man den første Albertslund Festuge med bl.a. store arrangementer i Albertslund Centrum. Det blev en tradition, der løb af stablen hvert år frem til 2002, hvor den sidste festuge blev afholdt og afløst af det kortere arrangement Gang i Byen – Foreningernes Dag, der foregår over en dag. Børnene fik deres egen festuge, Albertslund Børnefestuge, i 1984, som stadig afholdes. Børneinstitutionerne slår teltlejr neden for Høeghsbjerget (også kaldet Albertslundbjerget) i Kongsholmparken, og der er aktiviteter fra morgen til aften og besøg af forældrene.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Albertslund Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Dagliglivsfortællinger

Se alle artikler om Traditioner og fortællinger