TTH Holstebros Viktor Östlund ses her i pokalsemifinalen mellem TTH Holstebro og Ribe Esbjerg i Gråkjær Arena i Holstebro d. 3. februar 2018. Kampen endte 26‑25 i TTH Holstebros favør. Klubben kunne kalde sig pokalvinder, da den i finalen besejrede modstanderne fra GOG med 26‑21.
.

Der findes godt og vel 150 godkendte idrætsforeninger i Holstebro Kommune, til hvilke der hvert år indløses ca. 32.000 medlemskaber. Hermed er Holstebro Kommune en af de kommuner i Danmark, hvor foreningsdeltagelsen er højest målt pr. indbygger.

Det er de traditionelle idrætsdiscipliner, der dominerer billedet i kommunen. Håndbold, svømning og fodbold er de mest populære sportsgrene blandt børn og unge, mens gymnastikforeningerne med godt 5.000 medlemmer har tag i alle – børn, unge, voksne og ældre. Ud over de store discipliner er der mulighed for at dyrke næsten alle former for idræt, fx volleyball, badminton, atletik, roning og kajak. Thorsminde Coastal Roklub (stiftet 2015), Vestjysk Parkour- og Boulderklub (stiftet 2017), skateboarding og en bred vifte af senioraktiviteter repræsenterer nogle af de nyeste motionstilbud.

Kommunens varierede natur med hav, fjord, å, søer, hedelandskab og plantager giver gode muligheder for idræt og bevægelse i det fri, og naturområderne benyttes af foreninger som vandreforeningen Holstebro Fodslaw samt mountainbike-, løbe- og triatlonklubber.

I 2012 var kommunen vært for Spejdernes Lejr, hvor mere end 37.000 spejdere gæstede Holstebro. Der er i dag 23 spejdergrupper med i alt ca. 1.300 medlemmer i kommunen.

Gennem mange år har Holstebro Kommune været kendt for sit rige og mangfoldige kunst- og kulturliv med massevis af kunstværker i Holstebro samt flere museer og teatre. I og omkring dette miljø findes foreninger (teaterforening, jazzklub, film- og museumsklubber), der både støtter op omkring institutionerne med frivilligt arbejde og er medproducenter på meget af den kunst og performance, der findes. I 2015 købte Holstebro Kommune den forladte slagterigrund, hvor Danish Crown tidligere holdt til, og i de gamle bygninger er opstået et rigt ungdomskulturmiljø omkring bl.a. foreningerne Kulturdivisionen, Subhuset og Hal 19. Området hedder nu Slagteriet og har fokus på performance- og gadekultur.

TTH Holstebro

I år 2000 slog håndboldklubberne Tvis KFUM og Holstebro Håndbold 90 (HH90) sig sammen for at danne et elitesamarbejde, der kunne hævde Nordvestjylland i den traditionsrige sport. Team Tvis Holstebro kaldte de sig.

Lidt over to år senere var fusionen tæt på at gå i opløsning efter stridigheder mellem moderklubberne. Det handlede bl.a. om, hvordan de skulle samarbejde om ynglingerækken og om økonomiske prioriteringer. Uenighederne kom så vidt, at begge moderklubber indkaldte til ekstraordinære generalforsamlinger for at diskutere en opløsning. Få timer før generalforsamlingerne blev de dog enige om et forlig. Det blev bl.a. vedtaget at omdanne overbygningen til et selskab med en professionel bestyrelse, hvor moderklubberne ikke på samme måde kunne trække i hver deres retning. Endvidere blev det vedtaget, at herreholdet skulle være klubbens flagskib.

Således lykkedes det at fortsætte som Team Tvis Holstebro. Det første markante afkast for klubben kom i 2008, da herreholdet sejrede i pokalturneringen.

Både herre- og kvindehåndbolden har klaret sig godt og har hentet medaljer af sølv og bronze i danmarksmesterskabet. Dameholdet har desuden vundet tre europæiske titler. Igennem årene har landsholdsprofiler som Jesper Nøddesbo, Lars Rasmussen, Michael Bruun, Kristina »Mulle« Kristiansen og Sandra Toft spillet for klubben.

Siden 2016 har eliteoverbygningen gået under navnet TTH Holstebro, og den lægger stor vægt på at udvikle nye talenter til dansk håndbold. Hjemmekampene finder sted i Gråkjær Arena i Holstebro, som har plads til 3.250 tilskuere.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Holstebro Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige