På en klar novemberdag udnyttes det sidste dagslys til en gåtur langs Øresund i nordkanten af Hornbæk Plantage.
.

Den varierede natur og nærheden til hovedstaden gør Helsingør til en attraktiv friluftskommune. Langs nordkysten findes nogle af Sjællands fineste badestrande, hvoraf seks er Blå Flag-strande. Ved Ålsgårde er der desuden gode muligheder for surfing. På østkysten er der badestrande ved bl.a. Snekkersten og Espergærde. Den stenfyldte kyststrækning ud for Hornbæk Plantage giver mulighed for snorkling, og i både Kronborgbugten og ved Snekkersten er der anlagt skiltede snorklestier under vandet.

Der er flere lystbådehavne i kommunen. Helsingør Nordhavn er den største med plads til ca. 1.000 både. Kronborgpynten, havnemolerne og den åbne kyst er populære blandt lystfiskere, som også har mulighed for at komme på havfiskeri med kutter fra både Helsingør og Snekkersten.

Den 68 km lange vandre- og cykelrute Nordkyststien løber ad små stier langs kysten mellem Helsingør og Hundested. Vandrere, som benytter Nordsjællandsruten mellem Helsingør og Roskilde, passerer undervejs Teglstrup Hegn, Nyrup Hegn og Krogenberg Hegn. Også i de andre skove i kommunen finder man et veludviklet stinet. I Teglstrup Hegn er der desuden ridesti og mountainbikerute, og i såvel Teglstrup Hegn som Hornbæk Plantage er der anlagt aktivitetsbaner med orienteringsløb.

For dem, som ønsker at overnatte og lave mad i det fri, er der både bålpladser, sheltere og større lejrpladser. Overnatningsstedet Edens Have ved Hellebæk Kohave er et naturtilbud til især handicappede. Naturstyrelsen tilbyder endvidere fri teltning i Klosterris, Nyrup og Kelleris Hegn.

Naturcentret Nyruphus i Nyrup Hegn tilbyder naturvejledning, motionssti og andre friluftsaktiviteter. Derudover er der naturvejledning ved Øresundsakvariet i Helsingør.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Helsingør Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv

Eksterne links