I forbindelse med projektet »Trailcenter Slettestrand« i 2015 blev nye mountainbikespor etableret, og eksisterende spor udvidet i bl.a. Svinkløv Klitplantage. Selv om mountainbikerne som regel holder sig til skovene, kan man, som her på Slettestrand, også møde dem langs kysten.
.

Der er gode muligheder for friluftsliv i Jammerbugt Kommune. I de fleste naturområder er der afmærkede stier, ligesom stisystemerne Hærvejen, Nordsøstien og Vestkystruten går gennem kommunen. I mange af skovene er der rideruter, og ved Slettestrand og i både Svinkløv og Blokhus Plantager er der også mountainbikeruter. Man kan overnatte i naturen på mere end 20 lejrpladser. Nogle af dem er teltpladser, mens andre er sheltere. Eksempelvis er der sheltere på Klim Bjerg og ved Janum Kjøt samt i Langdal, Kollerup, Blokhus og Tranum Plantager.

Jammerbugt Kommune har 13 badestrande ud til Vesterhavet, hvoraf de ni i 2015 var Blå Flag-strande. Her er der mulighed for bl.a. at bade, surfe og sejle i havkajak. Også ved Gjøl i Limfjorden kan man surfe og sejle i robåd og havkajak.

Ved Vesterhavskysten kan lystfiskere fange bl.a. torsk, rødspætte, ising, laks og havørred, mens de i Limfjorden bl.a. kan gå efter hornfisk, sild og havørred. Også i nedre Ryå kan man fiske efter havørred. Kommunen har desuden fire put and take-søer.

Sammen med Naturstyrelsen driver Jammerbugt Kommune Naturcenter Fosdalen. Naturcenteret har ansat en naturvejleder, ligesom det har en udstilling om områdets natur. Nordøst for Aabybro ligger Vildmoseporten, som er et egns- og oplevelsescenter.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Jammerbugt Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv

Eksterne links