På en vindstille oktoberdag udnytter en mountainbiker og en motionsløber det svindende dagslys til en tur ad stibroen, som krydser Karup Ås udløb i Skive Fjord. Med sine 300 m er stibroen Danmarks længste træbro. Den blev anlagt af Skive Kommune i 2006.
.

Naturen og kysten ud mod Limfjorden giver gode muligheder for friluftsliv. Kommunen rummer bl.a. et væld af vandre- og cykelstier. De omfatter den ca. 25 km lange kombinerede vandre-, cykel- og ridesti Vestsallingsti, som er anlagt på en nedlagt jernbanelinje fra Skive over Hem, Balling, Ramsing, Vejby og Lem til Rødding. Også den 29 km lange Salling Natursti mellem Skive og Glyngøre ligger på et gammelt jernbanespor. En tredje afmærket vandrerute er den 3 km lange »En vandrerute i Taroks hovspor«, som går omkring Hagenshøj nord for Skive. Dertil kommer et rigt udvalg af vandreruter i skovene og mange af de fredede områder.

Langs Limfjordskysten er der flere populære badestrande. I 2018 vajede Det Blå Flag over Glyngøre Strand, Harre Vig Strand, Ålbæk Strand og Virksund Strand samt over Fur og Glyngøre Havne. Både langs Limfjorden og ved søer og vandløb er der gode muligheder for lystfiskeri. Der er dog en del begrænsninger. Eksempelvis er fiskeri forbudt i søer på de kommunale arealer, ved Karup Ås udmunding og i Skive Inderfjord. Karup Å har gode ørredbestande, og med fiskekort må man fra d. 1. marts til d. 31. oktober fiske på de strækninger, som ejes af kommunen.

Ved Brokholm Sø ligger Naturcenter Brokholm.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Skive Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Friluftsliv