Adgangen til kommunens lange kyst med klitter, sandstrand og gode bademuligheder er bl.a. sikret gennem Solrød Strandpark, en grøn kile, som blev fredet allerede i 1932.
.

Størstedelen af den lange kyststrækning i Solrød Kommune består af bred sandstrand med klitter og børnevenlige badeforhold. Der er fine betingelser for både naturoplevelser, badeliv, sejlsport og windsurfing. Ved Østre Strandvej, Solrød Strandpark og Staunings Ø er der badebroer og stier for gangbesværede. Der er fugletårn ved Staunings Ø, beachvolleybane ved Østre Strandvej og picnicområde med bålsteder og naturlegeplads ved Trylleskoven.

Kommunen krydses af flere vandre- og cykelruter. Hedebostien er en 21,7 km lang cykel- og vandresti, som går fra Køge Bugt ved Trylleskoven til Roskilde. Gudernes Stræde er en ca. 64 km lang vandrerute fra Mosede Fort via Karlstrup Kalkgrav til Isefjord. Rute N9, som er den danske del af ruten København-Berlin, går gennem kommunens åbne land. I Havdrup ligger »Syv Høje Stien«, en motionssti på 800 m i bakket terræn. Ved Staunings Ø løber en 2,5 km lang motionsrute langs kysten.

Kommunen anser de muligheder, friluftsliv i naturen kan give, som et vigtigt aktiv for borgerne. Der arbejdes derfor på at etablere flere stier. For at holde kysterne rene samarbejder kommunen desuden med flere grundejerforeninger om strandrensning.

Videre læsning

Læs mere om Natur- og landskabsforvaltning i Solrød Kommune

Se alle artikler om Friluftsliv