Udsmykning over vinduets lysning.

.

Fakta

Malerierne er placeret i kor. Malerierne er dateret til 1490-1520 (1475-1550 Sengotik). Malerierne er malet af et ukendt værksted.

Kalkmalerierne

Udsmykning over vinduets lysning.
.

Kalkmalerierne i Tulstrup Kirke – Skanderborg Kommune forestiller våbenskjolde. Derudover indeholder kalkmalerierne andre borter og andre ornamenter. De ornamentale detaljer viser motiverne passerroset.

Kalkmalerierne er bevaringsværdige. Ændringen af vindue i korets sydvæg kan dateres til mellem 1490-1520 ved hjælp af Niels Clausens våbenskjold.

Kalkmalerierne i koret er i en generelt set tilfredsstillende bevaringstilstand.

Kirken

Koret med apsis samt skibet i Tulstrup Kirke – Skanderborg Kommune er bygget o. 1200. Apsis er opført i frådsten og kampesten. Kor og skib er i granitkvadre på skråkantsokkel med indermur af kampesten. Apsis har halvkuppelhvælv, mens kor og skib har træloft. Den romanske korbue er bevaret. I sen middelalder er tilbygget en vestforlængelse overvejende i genanvendte kvadre og med indermur af munkesten. Det nuværende, sydvendte våbenhus er fra 1850'erne. Kor og skib står i blank mur, mens apsis og våbenhus er hvidkalkede.

Videre læsning

Læs mere om kirker i Skanderborg Kommune

Læs også om

Se alle artikler om

Eksterne links