Faktaboks

Kommune
Rudersdal Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
2930195
Sted- og lokalitetsnummer
020310-404
Anlæg
Mindesmærke, Nyere tid (dateret 1786 e.Kr. - 2016 e.Kr.)

Original fredningstekst

Mindesmærke. Carls kilde. Postament med hvælv over brønd. Herpå en søjle og foran en kumme. Postamentet er 160x125 cm. stort og 130 cm. Højt. Herpå en stenplade, hvorpå en 155 cm. høj søjle på et 63x63x50 cm. stort fundament. Kummen af beton er 190x140 cm. stor og 1 m dyb, med 5 trin fra øst og vest. Brønden under postamentet er 60 cm. i diamter og 1,20 m dyb. På mindesmærket 3 inskriptioner og årstallet: MDCCLXXXVI.

Undersøgelseshistorie

2001
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorCarlskilde.
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Se alle artikler om monumenter og mindesmærker

Læs videre om

Eksterne links