2630:42c
.
2630:42b
.
2630:42a
.

Faktaboks

Kommune
Helsingør Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
263043
Sted- og lokalitetsnummer
010404-35
Anlæg
Mindesmærke, Nyere tid (dateret 1849 e.Kr. - 1849 e.Kr.)

Original fredningstekst

MINDESMÆRKE. Over en strækning af 8 m, orienteret omtrent NØ-SV, står en række sten i en let buet linie. 8 sten i alt, foruden et par mindre ”støttesten” ind imellem. De 3 midterste sten er de højeste, hvorefter højden og størrelsen på stenene aftager ud mod enderne. På den midterste sten er indhugget: 5TE JUNI 1849

Undersøgelseshistorie

2011
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorGrundlovssten.
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Se alle artikler om monumenter og mindesmærker

Læs videre om

Eksterne links