Mindesten set fra Ø
.

Faktaboks

Kommune
Gribskov Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
262959
Sted- og lokalitetsnummer
010103-330
Anlæg
Mindesmærke, Nyere tid (dateret 1945 e.Kr. - 1950 e.Kr.)

Original fredningstekst

Fr.nr. 2629:59 Mindesmærke. Stenen er 1 x 1 x 1 m. På stenens forside er påmalet en gul kongekrone samt teksten "8 KOMP" med hvid farve og sort kantstreg.

Undersøgelseshistorie

2015
Museal besigtigelse - NaturstyrelsenMindesten fra 2. VK rejst til ære for kompagni af danske soldater, der undslap tyskernes internering af politi og militær i 1943. Natursten, ca. 1x1 m ved jorden og ca. 1 m høj. Krone over 8 KOMP malet på stenen.
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Naturstyrelsen

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Se alle artikler om monumenter og mindesmærker

Læs videre om

Eksterne links