Faktaboks

Kommune
Fredensborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
273013
Sted- og lokalitetsnummer
010409-53
Anlæg
Mindesmærke, Nyere tid (dateret 1700 e.Kr. - 1749 e.Kr.)

Original fredningstekst

Mindesten opsat i stendige. Forsiden, som vender mod SV, måler 150 x 170 cm og bærer følgende latinske inskription: PONTEM VICINVM LIGNEVM ROSTGARDVS ET REVENFELDIA NON EX DEBITO SED SPONTE IN PVBLICI COMMODVM F FF MDCCXXXV Oversættes til: Rostgaard og Revenfeld lod udføre den nærliggende træbro til offentlighedens vel, - ikke af pligt men efter eget ønske 1735.

Undersøgelseshistorie

1988
Diverse sagsbehandling - KUAS, FortidsminderMindesten, for Rostgaard og Revenfeldt, opsat i stendige.
2003
Diverse sagsbehandling - Folkemuseet
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links