Faktaboks

Kommune
Sønderborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
4311138
Sted- og lokalitetsnummer
230302-235
Anlæg
Mindesmærke, Nyere tid (dateret 1800 e.Kr. - 1899 e.Kr.)

Original fredningstekst

Dansk mindesten fra 1848. Kantstillet sten af granit med indlagt hvid marmorplade og en kanonkugle med hvidt kors ovenpå. Facaden vender mod vest, mod gaden. Stenen er 114 cm høj (excl. kugle og kors), 58 cm bred og ca. 15 cm dyb. Marmorpladen er 61 cm høj og 38 cm bred. Indskrift: Sort skrift, fraktur. HIER FIELEN AM 17.MÄRZ 1864 VOM 2TEN BATAILLON 8.BRANDBG.INFT.REGT.NO 64 ALS TREUE SÖHNE DER FÜHR VON GERHARDT SERG. KOLBUS MUSG. ZIMMERMANN KÜPER, KOLBER, BEHM SIEDELBERG, SCHLMARK HAGEUR, KULPER, HENGST MEHNS, BRESEMANN

Undersøgelseshistorie

2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterMindesmærke
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museum SønderjyllandFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links