Oversigtsfoto set fra N
.
Oversigtsfoto set fra N
.
Oversigtsfoto set fra N
.

Faktaboks

Kommune
Horsens Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
29136
Sted- og lokalitetsnummer
160508-132
Anlæg
Mindesmærke, Nyere tid (dateret 1929 e.Kr. - 1929 e.Kr.)

Original fredningstekst

Mindesten. Natursten 145 x 50 cm. 95 cm høj. På siden mod N er indhugget: HERLUF WINGE OPRETTEDE DET LEGAT DER FREDEDE VORSØ 1929 Stenen opsat i 1949.

Undersøgelseshistorie

2000
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorAfventer data
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård MuseumMindesten Vorsø. Stenen måler 145 x 50 cm. og er 85 cm. høj. På siden som vender mod nord er indhugget "Herluf Winge oprettede det legat der fredede Vorsø 1929".

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Se alle artikler om monumenter og mindesmærker

Læs videre om

Eksterne links